It’s so easy… and other lies, Duff McKagan

“There is a novelty, a certain romance of reading a rockstar novel. You admire them for the music, the way they feel, the way they act, the way they had passed the drug era, for their thoughts, for them. They had lived in misery and in the depths of what rock’n roll is actually made out of. But even in that misery, sleepless nights, not eating for days… you wish to live like that at least for awhile. To live. On the road. Out of excitement, passion and love, at least for awhile.”

Me, after reading this masterpiece of a book

Guns’N Roses mi-a plăcut dintotdeauna. De multe ori mă trezesc fredonând Don’t cry sau Sweet O Child of Mine nonstop și from the bottom of my heart. My Michelle e un clasic, iar This I love e omfg – flawless. Niciodată nu am putut spune însă că ador pe cineva din trupă, clar de atras mă atrăgea Duff cel mai mult dar după ce i-am citit cartea am rămas înmărmurită de cât de cu picioarele pe pământ era și este. Cartea vorbește în mare parte de fenomenul Guns dar nu vorbește în ideea că “apoi am scris melodia asta și a prins, apoi asta și a prins și ea wow”, NU. Categoric nu. Duff vorbește despre el, experiența sa, cum era acolo pentru toate piesele și ce a stat în spatele lor. Duff vorbește despre viața sa, care poate spre surprinderea tuturor deși îmbibată în gagici, droguri și alcooale, sex nebun all over, nu a fost atât de genială/ușoară pe cât te aștepți să fie o viață de rockstar.

Duff vorbește despre monogamie și cât de cool este, despre cum după ruptura din Guns a terminat liceul cu 10, a intrat la facultate cu 10, a luat bursă de studiu, pe cont propriu și după o dependență de alcool de aproape 10 sticle de vin pe zi și asta era în perioada mild. Duff este o legendă dar nu numai pentru impactul avut în una dintre cele mai legendare trupe rock ever ci pentru că el singur și-a schimbat viața. A făcut sport, încă face, locuiește cu soția și fiicele sale în Seattle într-un cămin fericit construit de el singur, mănâncă sănătos și are un mindset sănătos, are acțiuni la bursă și încă concertează cu Guns. Cartea mi-a plăcut nespus, Duff mi-a plăcut nespus și sunt încă uimită câte trăiri a putut experimenta un gagiu feminizat la doar 20 de ani.

tumblr_p12h2exp721s9lvxdo1_500.jpg

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s