Vampirul Armand, Anne Rice

on

Știi că o carte va fi demențială atunci când începe cu un citat biblic și totuși la baza ei stau suflete damnate, atunci când pe Diavol îl cheamă Amadeo *cel iubit de Dumnezeu* – vampiri – satiric, romantic, pur sarcastic, prezentat de nimeni alta decât Regina Celor Pierduți, ANNE RICE.

Când am început să citesc Vampirul Armand, mă așteptam să fie o capodoperă. Sunt familiarizată de foarte mult timp cu operele lui Anne Rice dar Armand a întrecut într-un mod nesimțit orice altă carte scrisă de ea. Fiind cartea cu numărul șase din seria Cronicile Vampirilor, Vampirul Armand este o carte cum nu am mai întâlnit în serie până acum.

Cartea ne spune povestea tânărului Armand care prin bunătatea și puritatea sa ajunge să fie iubitul celui mai puternic vampir din lume, Marius. Marius guvernează asupra Veneției de data aceasta iar tânărul Amadeo îi ține companie atât prin lume cât și prin așternuturi. Armand din zilele noastre ajunge păzindu-l pe Lestat, să își povestească viața lui David Talbot din Talamasca chiar de la brutul început când acesta era doar un copil de șaisprezece ani, sclav în Bizanț.

Cartea denotă inteligență, stil clar și pur evidențiat de o literatură ademenitoare, descrieri divine, istorie devorată la maxim și explodează de un erotism extrem de rar întâlnit.

Nu doar că o recomand dar o impun.

În altă ordine de idei, recenziile mele sunt spoiler free, dacă doriți să discutăm cartea sau să îmi spuneți părerea voastră despre ea, mă găsiți pe adresa de email:  bloguldecarti@gmail.com.

unnamed.jpg

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s