Taltos, Anne Rice (vol. III, Vrajitoarele Mayfair)

Taltos”, cel de-al treilea roman din seria “Croncile vrăjitoarelor”,continuă saga vrăjitoarelor Mayfair, aducându-le de data aceasta în centrul atenţiei, alături de cuplul Rowan-Michael, pe roşcata Mona şi pe excentrica Mary Jane – un personaj savuros, plin de culoare. Acestora li se adaugă enigmaticul Ashlar, multimiliardarul cu suflet blând, dar care nu ezită să ucidă pentru a face dreptate şi ale cărui amintiri coboară în trecut, pe firul a nenumărate veacuri, către “pământul pierdut” – leagănul paradiziac al speciei sale nonumane – trecând prin zorii însângeraţi ai creştinismului din valea Donnelaith şi prin misteriosul Stonehenge, imensul cerc de piatră care domină câmpia. Destinul lui Ashlar – rege păgân, călugăr, personaj de legendă şi sfânt venerat de posteritate, pribeag şi magnat – se împleteşte cu cel al vrăjitoarelor Mayfair într-un final surprinzător şi romantic, care lasă frâu liber imaginaţiei oricui, spre a broda o nouă poveste.


Taltos mi-a placut! A fost o reimprospatare care a continut personaje noi la care nu ma asteptam si in sfarsit superba istorie a familiei Mayfair a fost lasate deoparte! Rowan si Michael impreuna cu Yuri, membrul Talamasca, au fost in cautarea lui Taltos dar si in cautarea de raspunsuri care sa valideze motivul crimei lui Aaron Lightner. Mona va aduce pe lume un nou Taltos dar oare il va omora cum a facut-o Rowan cu taltosul adus de pe lume din cauza lui Lasher?

Trilogia e superba desi poate volumul al doilea vā va impotmoli putin, eu zic ca a meritat doua luni sa citesc aceiasi serie. 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s