Locuri întunecate, Gillian Flynn

Libby Day avea sapte ani cand mama si surorile ei au fost ucise in „Sacrificiul Satanic” din Kinnakee, Kansas. Ea a scapat si a depus marturie ca Ben, fratele sau mai mare, a comis crimele. Douazeci si cinci de ani mai tarziu, Club Omor – o societate secreta pasionata de crime celebre – o contacteaza pe Libby si o preseaza sa le ofere detalii despre acea noapte sangeroasa, pledand pentru nevinovatia lui Ben. Libby se implica in investigatie, dar pe masura ce aceasta o poarta din cluburile sordide de striptease din Missouri pana in orasele turistice abandonate din Oklahoma, adevarul inimaginabil iese la iveala. Ajunge, asadar, in punctul de unde a pornit: fugind din calea unui ucigas.

unnamed.jpg

Refuz să cred că Gillian Flynn a scris o carte care nu mi-a plăcut deloc, deloc. Încerc să nu dau spoilere și să fac o listă cu elementele care mi-au scăzut brusc interesul asupra cărții.

  • Libby Day, personajul principal este o ratată, urăsc cuvântul acesta dar chiar așa este. Încearcă să facă rost de donații după 20 de ani de la crime pentru ca nu dorește să se angajeze. Donații oferite de oameni cu suflet pentru un copil rămas fără familie.
  • Tot Libby se poartă ca o scârbă cu toată lumea.
  • Odată în carte nu a spus că îi e dor de familia ei sau că ține la ei, ci doar se gândea cum sa facă rost de bani de pe urma lor. Ofer credit autoarei pentru că în definitv este greu să creezi un personaj așa de neplăcut.
  • Ben nu face absolut nimic ca să iasă din închisoare, apără pe cineva cu viața, cineva care nu ar face nimic pentru el.
  • Oamenii mor degeaba.
  • Clubul Omor – nu zic că nu există asociații de gen dar a fost așa de prost descrisă că efectiv nu pot crede în existența ei.
  • Este greu de citit, deși sora mea susține că mi-a plăcut pentru că am terminat-o în două zile. Am făcut asta ca să mă scap de ea… Not proud tho.
  • Criminalul este așa de neinteresant incât îmi vine să plâng.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s