In ape adanci, Paula Hawking

Fereste-te de apele linistite. Nu stii niciodata ce ascund.

Nel Abbott este moarta. E ultima dintr-un lung sir de femei inghitite de apele intunecate ale raului.

Sora ei, Jules, e macinata de regretul ca i-a ignorat strigatul de ajutor si are certitudinea ca Nel nu s-a sinucis.

tumblr_orv039NEmz1w5rtbqo1_1280.jpg

A doua carte crime related scrisa de incantatoarea autoare a romanului Fata din tren, o carte care aproape s-a apropiat de nebunia ce a inconjurat si inca se invarte asupra fenomenului Gone Girl. Se spune ca dupa Fata disparuta scrisa de Gillian Flynn nici o carte de crime nu isi merita locul in topuri dar Paula Hawking este aici sa schimbe scenariul, I hope, nu pentru ca nu ador Gone Girl dar pentru ca am nevoie de ceva nou.

            Am avut mari asteptari de la aceasta carte pentru ca mi-a placut mult Fata din tren, cartea in sine (In ape adanci) nu este la fel de misterioasa ca prima si a intrat oarecum in ceva subiecte pe care nu le-a finalizat iar asta a facut structura pentru carte usor sporadica.

            Jules este singura pe lume, asta daca nu ar avea-o pe sora ei Nel, dar Nel o are pe fiica sa Lena care este bucatica rupta din curajul si rebeliunea pe care o manifesta mama ei in adolescenta. Nel nu a fost niciodata o sora buna, fiind mereu populara si fugind de timpul pe care trebuia sa il petreaca cu sora sa supraponderala Jules. Adolescenta celor doua surori este plina de drame, in ziua inmormantarii mamei lor cand fetele erau inca copile, Nel o tachina pe sora sa spunandu-I daca i-a placut sa flirteze cu iubitul sau Robbie. Ceea ce Nel nu stia era ca Robbie nu i-a spus defapt ca Jules nu vroia nimic de la el si ca el i-a violat surioara cand avea doar 13 ani. Jules cum auzise intrebarea lui Nel nestiind ca aceasta nu stia varianta completa a decis sa nu mai vorbeasca cu ea niciodata.

            Dar Nel se agata de ideea ca doar pe Jules o mai avea pe langa Lena si tinea mortis sa o sune aproape in fiecare zi. Jules nu ii ignora apelurile dar nu vorbea deloc cu ea, o lasa pe Nel sa vorbeasca iar cand simtea ca intrece masura ii inchidea si nu o mai suna pana cand Nel nu o facea. Dar Nel a inceput sa sune tot mai des si tot mai speriata pana cand nu a mai sunat deloc iar politia a cautat-o pe Jules sa ii spuna ca i-au gasit sora moarta in Bolboana Inecatiilor din fostul oras natal unde Nel locuia cu fiica sa.  Desi arata a suicid atat politia cat si Lena cu Jules nu credeau ca Nel le-ar fi abandonat pur si simplu.

            Acel lac avea o istorie a femeilor care mureau inecate in el, autoarea a mers pana inspre sabatele de vrajitoare care isi gaseau sfarsitul inecate in acelasi lac de catre sateni. Aici nu prea am fost incantata de informatia daruita pentru ca practic s-a specificat doar ca femeile erau vrajitoare, nu am avut ceva backround story asa ca am decis sa cred ca autoarea s-a folosit de moda vrajitoarelor din 2015-2016 si a decis sa includa asta in carte.

            Nel in schimb era autoare, dorea si se interesa zilnic sa afle istoria femeilor ucise, da ea credea ca au fost ucise si nu ca au decis ele sa isi gaseasca sfarsitul in lac. Cartea ei care mai avea putin pana la publicare a facut furori negative in micutul orasel, nimeni nu vroia sa aibe de a face cu Nel. Sotii nu vroiau sa vorbeasca de ce sotiile lor zaceau la fundul lacului, mama lui Kathy prietena cea mai buna a Lenei nu vroia ca moartea fiicei sale sa ajunga printre paginile unei carti pagane si de prost gust si tot asa.

            Putea fi mai buna, avea scapari care iti aratau ca putea fi mult mai buna dar nu a fost… 3/5 stele Goodreads.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s