Rockstar, Cristina Nemerovski

Storm are 21 de ani și este solistul unei trupe rock în plină ascensiune. E rebel, adorat de fani, charismatic, invidiat, dar o traumă din trecut îl face să nu se poată bucura pe deplin de viața care, privită din afară, pare perfectă. Când hotărăște, după un concert și un after party dezlănțuit, să plece în căutarea Lolei – The Punk Rock Goddess, idolul său –, speră ca ea să-l ajute să-și regăsească drumul. Dar călătoria alături de Lola se va transforma în ceva neașteptat, care îl face să înțeleagă tot mai multe despre muzică, fani, idoli, moarte, pierderi și mai ales despre lupta cu demonii tăi. Pentru că, la final, „tot ce contează e să rămâi în viață“.

            O carte semnata de autoarea care ia sub aripa ei toti rockerii din tara, un fel de mama a dragonilor.

unnamed.jpg

Cartea incepe cu povestea lui Storm care la 21 de ani isi pierduse fratele geaman intr-un accident, in urma cu 4 ani. Storm este genul lui M. din Sange satanic, cartea mea preferata a autoarei. Poate nu chiar asa de rebel ca M. dar destul de apropiat ca personalitate. Storm sufera de depresie, anxietate si sincer m-am bucurat ca s-au adoptat asemenea fenomene intr-o carte romaneasca. In final cineva nu le ignora, pentru ca sunt extrem de vizibile atat in noi dar mai ales in adolescent/artisti. Storm bea, fute, se drogheaza poate de distractie, poate datorita faptului ca se vede vinovat de moartea lui Fire. Cei drept este ca sufera. As vrea sa intru mult mai in depth cu ea dar nu vreau sa fiu nici spoiler alert si nici sa ma afund mult in ea vorbiind singura, asa ca, daca doriti sa o discutam, putem la adresa de mail: bloguldecarti@gmail.com

Povestea de la sfarsitul cartii dintre Fire si secretul sau, m-a facut sa mor cu totul. M-a asfixiat in cel mai placut mod posibil. Imi doresc sa ajung la nivelul de a caracteriza iubirea la fel cum a facut autoarea. Am simtit-o in mine, murind probabil va muri odata cu mine.

Este o carte pe care ma chinui sa o citesc de ceva timp, datorita factorului evident care imi provoaca o stare de panica si alerta continua, moartea. Dar ma bucur ca am reusit sa o parcurg, tema este discutata si m-a facut sa trec mai usor peste subiect. Ca si personaje, au fost multe care nu isi aveau locul in povestirea din capul meu cel putin, cum era Anca si Ioana. Alice nu mi-a placut deloc, parca era complet lipsita de ambitie, un personaj straniu, chinuit, parca mult prea modest pentru ce s-a dorit sa fie. Este o carte usor de citit, daca treci peste partea care iti da anxietate, limbajul este cursiv, mi-a placut dar sincer… Nu vreau sa fiu hater deloc dar nu e Sange satanic… Citisem multe carti de la aceiasi autoare dar parca nimic nu se compara cu prima. Pentru nihilism, metalarism, miserupism si cultura “neagra” din Romania, recomand cartea.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s