Eroare judiciara, Anne Holt

«O carte inspirată de un caz real… semnată de regina romanului poliţist norvegian.» Kirkus Review

În Norvegia, un serial killer se află în libertate. Un ucigaş în serie, de cea mai abjectă speţă. Care sechestrează copii şi îi omoară într-un mod ce nu poate fi detectat de poliţie, apoi le trimite corpul pe adresa mamelor, însoţit de acest bilet înfiorător: «Ai primit ceea ce ai meritat».

Emilie, de nouă ani, şi Kim, de cinci ani, au dispărut. Ancheta îi este încredinţată inspectorului principal Ingvar Stubr. Pentru a da de urma criminalului, acesta apelează la Inger Johanne Vik, o ex-profiler a FBI-ului. Investigaţiile îi vor conduce la Aksel Seier, condamnat cu patruzeci de ani în urmă şi exilat în Statele Unite. Dar să fie el oare adevăratul criminal? Apare bănuiala că s-a comis o eroare judiciară… că o autoritate publică a primit bani pentru a influenţa rezultatul unui proces derulat cu ani în urmă…

Eroare judiciară este primul volum dintr-o serie în care protagoniştii sunt eroii anchetatori Vik şi Stubø.

unnamed (58).jpg

Cazul prezentat in carte este extreme de bun, super detaliat, nimic improvizat si crimele sunt prezentate ca  atare dar cu toate acestea fiind spuse, cartea nu mi-a placut deloc. Sunt mare amatoare de carti misterioase, noir si restul subcategoriilor care intra in acest sertar. Dar, cartea aceasta a fost dezamagitoare. Nu mi-a placut deloc. Nu este relativ lunga, are aproape de 400 de pagini dar este grea, nu ca limbaj ci efectiv este grea si stresanta. Parca nu vroiam sa o termin, nimic la ea nu ma atragea.

Cazul si ma repet, este prezentat bine, cursiv, frumos dar au lungit cartea la nesfarsit, pe langa asta, nu se da niciun indiciu despre criminal decat in ultimele 20 de pagini. E destul de frustrant ca in 300 de pagini ancheta sa nu avanseze absolut deloc si fix in ultimele cateva pagini ii apuca pe detectivi toate revelatiile planetei. I-am oferit 1/5 stele pe Goodreads si nu o recomand decat daca chiar nu ai de ales.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s