Sunetul viorii, Andrea Camilleri

Comisarul Montalbano revine mai nervos, mai orgolios si mai indaratnic decat pana acum. Nervos pentru ca trebuie sa ancheteze moartea unei frumoase femei, dar si pentru ca Livia, eterna logodnica, ii cere explicit sa se casatoreasca si sa-l infieze pe Francois, micul hot de merinde. Orgolios pentru ca se ia la sfada cu noul chestor, un fandosit cu pretentii aristocratice, si nu are nici cea mai mica intentie sa-si ceara scuze. In revansa, chestorul Ii ia cazul.

Indaratnic pentru ca nu accepta nici in ruptul capului concluzia Brigazii mobile, care arunca vina crimei pe un tanar retardat, ruda indepartata a victimei. Comisarul nu ezita sa-si riste cariera, efectuand in secret o ancheta pe cont propriu. Dar Montalbano devine si mai nervos, si mai orgolios, si mai indaratnic atunci cand Mafia insasi se ofera sa-i dea o mana de ajutor.

tumblr_op6ko77wku1w5rtbqo1_1280.jpg

Dupa cum puteti vedea din poza, cartea am inceput sa o citesc intr-o seara semi ploioasa de primavara. Cartea aflandu-se pe noptiera de langa patul meu, tin sa mentionez asta pentru ca ma simteam extrem de relaxata si ador amurgul zilelor de primavara.

Sunt la pagina 71, pana aici am citit pe nerasuflate. Cartea are un inceput promitator si poate nu gust chiar toate glumitele pentru ca sunt inside jokes pe care nu le pot prinde deoarece este volumul al IV-lea. Puteam sa le achizitionez pe toate trei dar celalalte crime nu m-au atras deloc. Desi cred ca voi citi si restul volumelor pentru ca acesta pe care il citesc este simpatic.

Cadavrul unei femei frumoase, tinere si bogate este gasit in camera sa dintr-o vila proaspat construita tot la ordinele ei. A fost asfixiata si nu numai. Comisarul Montalbano se ocupa de acest caz si este demential de bun. Femeia era casatorita cu un doctor dar locuiau in orase diferite. Ea nu ducea lipsa de avansuri dar ii era fidela iubirii sale, unui anticar din alt oras italian. Fidela infidelitatii ei. Avea o singura prietena si cina la diferiti amici de ocazie. Un tanar retardat era indragostit lulea de ea, o urmarea prin tot satucul si astfel devenise baiatul tinta tuturor glumitelor. El dispare miercuri la ora 9 seara fix in noaptea cand ea este omorata. Coincidenta? Poate.

Itele incep sa se complice cand ies la iveala secrete despre baiatul indragostit lulea de victima, Michela, sotul sau si asa zisii ei amici. O carte care te prinde de la prima pagina, locurile sunt asa de bine descrise ca aproape simteam briza marii. O recomand (4/5stele) si abia astept sa merg sa achizitionez si celalalte carti.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s