Dama de pica, Alexander Puskin

Tanarul Hermann afla intamplator, la o petrecere, ca bunica unuia dintre amicii sai, o venerabila contesa, stie secretul castigului sigur la carti. Acest lucru ii schimba soarta. Isi dedica viata dezlegarii misterului, dar totul pare sa fie in zadar, caci contesa moare. Ea se intoarce insa pe neasteptate din morti si bate la usa lui Hermann ca sa-i destainuie teribilul adevar: cele trei carti intotdeauna castigatoare. Cateva zile mai tarziu, tanarul innebuneste…

9720617296_4d9dc54cba_b

Asa este descrisa cartea in modul cel mai simplist posibil. Povestea nu este alta dar este cu mai multe mistere si este dementiala de la inceput pana la sfarsit. Teme ca avutia, dragostea, ratiunea se afla in text fix in randurile in care nu te astepti sa le zaresti. Si partea cea mai buna intr-o poveste de mister: actiunea se intampla iarna! O iarna cum doar in Rusia gasesti, o iarna superba si cu zapada pufoasa!

Nici nu exista discutie pe tema cartii, va spun sincer, tot ce pot afirma este ca trebuie citita imediat si ca este cea mai buna carticica citita in ultima perioada. Nu se pun cartiile lui Ojog/Christie/Anne Rice care sunt bune mereu.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s