Cocosatul are alibi, Rodica Ojog Brasoveanu

„Vru să urle, dar degetele înghețate îi orpriră țipătul. Miroseau oribil a formol, poate a moarte… Câteva convulsii și capul bătrânei se prăvăli pe marginea fotoliului. Boneta de dantelă, cu panglici mov, căzu pe covor…”

18136085_221727744980707_1106917510_n

Minciuni, crime, victime și criminali se întâlnesc iar într-o poveste în care se ascunde și o comoară neprețuită, într-un roman de neratat.
Cartea începe superb, superb de frumos, romanticos şi cum mai vreţi să puneţi eticheta pe sentiment. Într-o noapte caldă de sfârşit de septembrie, maiorul Danet şi locotenetul Moiosanu iau cina împreună la Someşana. În acelaşi timp – filează. La masă de lângă ei o domniţă rade cu poftă alături de un bărbat versat. Amândoi ies uşor în evidenţă, când bărbatul se scuză pentru a părăsi masă câteva minute, un tip cu o servietă neagră trece pe lângă femeie iar această îi strecoară ceva în palmă. Poliţiştii devin interesaţi şi se despart, unul merge după domnul cu servietă al doilea aşteaptă să se ridice perechea de la masă şi să părăsească restaurantul. Între timp o doamna în vârstă bate o carte la maşina de scris, când termină capitolul este asasinată. Un arheolog intră şi el în poveste pentru câteva pagini după care este anihilat.
Limbajul este caracteristic autoarei, bogat, contemporan, personajele sunt vii de ies prin coperta iar stilul este impregnat de viata, stil si inteligenta. Varianta feminina a lui Caragiale, comicul de situatie fiind on point! Cartea este amuzanta dar la mijloc este sustinuta putin de birocratie ceea ce ma face sa imi dau ochii peste cap (miscare pe care o urasc cu tot sufletul). Dar urasc si birocratia. Cartea devine interesanta deoarece intra in scena locotentul Azimioara din seria mea preferata Melania Lupu! O placere, un delir… Azimioara intra sub acoperire intr-o banda de hoti, aici ii va fi testata autenticitatea. Cartea e simpatica dar pentru mine a nimerit doar 3 stele din 5.

18143028_221727748314040_1303362993_n

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s