Mumia lui Anne Rice

Spuneti-mi va rog, ce poate fi mai frumos decat Egiptul Antic? Cu povestiile sale despre razboaie, regi si regine, Valea Regilor care este cel mai impunator si frumos cimitir de pe planeta, zeitati, faraoni, bijuteri cu scarabei, piramidele in mijlocul desertului… Toate acestea ducand in final la dragoste vesnica. Ce poate fi mai frumos? Nimic nu este mai frumos decat viata, libertatea, istoria unor generatii care au fost libere sa creeze… Da, sa creeze tot ce si-au putut imagina. Simplitatea regilor, frumusetea mintii lor si a puterii lor nemuritoare.

18035785_260900491047529_491844647_n

In romanul Mumia sau Ramses cel Blestemat a nimanui alta decat regina vampiriilor, Anne Rice, arheologul Lawrence impreuna cu nepotul sau Henry si Samir ajutorul acestuia descopera un mormant impanzit in otrava, un mormant blestemat? Pasiunea vietii lui Lawrence are sa se implineasca in momentul cand descopera mormantul lui Ramses, Ramses cel Mare, Ramses regele Egiptului. Gaseste mumia inauntru intacta dar posibil cea mai importanta descoperire sunt papirusurile scrise chiar de mortul in cauza. Ramses sustine ca a gasit un ser al nemuririi pe care l-a si folosit, asa a ajuns sa traiasca o poveste de dragoste cu Cleopatra. Dar asa ceva este imposibil… Oare magia Egiptului sfideaza destinul?

Printre otravurile din camera de veci a lui Ramses se afla si serul care te poate face sa traiesti vesnic. Lawrence desi incantat peste masura de descoperirea facuta ajunge sa fie omorat de nepotul lui Henry pentru avere. Avere care ii ramane lui Julie, fiica lui Lawrence, fiica sa care isi doreste doar libertate personala si nu o logodna cu tanarul Alex, care este obsedat de ea pana la adoratie. Lawrence moare in mormantul lui Ramses asa ca inainte ca mumia sa ajunga la British Museum sau sa fie donata acolo, ajunge sa locuiasca in biblioteca lui Julie, unde ajunge sa se trezeasca la viata cautand-o pe Cleopatra, iubirea sa pierduta. Femeia care nu si-a dorit serul nemuririi si nu s-a lasat sechestrata de dusmani, femeia care a incercat N otravuri pe slugile sale ca pana la urma sa se sinucida cu venin de sarpe, femeia pe care Ramses a iubit-o cel mai mult.

116482-004-46CAFA20

Julie ajunge sa ii prezinte viata secolului al XX-lea Regelui Ramses, care cu o minte stralucitoare ajunge sa inteleaga mersul lucrurilor instant. Tot Ramses este cel care ii spune lui Julie ca Henry, verisorul ei i-a omorat tatal pentru bani… Henry fiind un betiv care pe langa a avea acest viciu mai si joaca la noroc. Noroc prost din moment ce ajunge sa intre in datorii enorme pana cand delapideaza bani din firma lasata mostenire lui Julie. Dar Ramses nu vrea sa il lase sa scape, vrea sa il omoare, mai ales pentru ca a incercat sa o omoare si pe ea la fel cum l-a omorat pe tatal ei, cu otrava egipteana in cafea.

Povestea se incalceste pentru ca Ramses se indragosteste de Julie si ea de el, astfel fiind aruncati intr-o actiune la care nici nu poti visa. Ramses ca sa traiasca in viitor isi doreste sa mai viziteze Egiptul odata, sa vada ce s-a ales din el. Ajungand intr-un muzeu din Cairo, intr-un etaj destinat doar fostiilor regi, gaseste o mumie necatalogata intr-un dulap de sticla. Aici are un teribil meltdown cand vede mumia profanata. Mai tarziu se intoarce la muzeu ca sa ii ofere serul nemuririi si ei, Cleopatrei. Dar la viata nu se trezeste Cleopatra care a fost candva, pentru ca serul nu asa isi face efectul, serul trebuie luat cand inca esti viu. La viata se trezeste un schelet al Cleopatrei dornic de razbunare si cu o sete de moarte de neastamparat, isi doreste razbunare pentru ca Ramses nu a vrut sa ii ofere serul nemuririi lui Marc Antoniu – iubirea vietii sale.

O poveste superba despre Egiptul antic cat si despre Londra edwardiana scrisa cu o penita inmuiata in divin. O recomand, ii ofer 5/5 stele pe Goodreads.

Luxor,_Tal_der_Könige_(1995,_860x605)

Advertisements

2 thoughts on “Mumia lui Anne Rice

    • Corect! Anne Rice e geniala. Abia astept partea a doua la Mumia, cred ca iese anul acesta daca nu a iesit inca, nu am verificat recent dar e scrisa in tandem cu fiul sau. Cred ca va fi superba 🙂

      Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s