Intreaba!

question-mark_318-52837

De ce trebuie sa iti pui intrebari? Cand a fost ultima oara cand ti-ai pus o intrebare din neantul mintii tale si chiar ai cautat un raspuns pentru ea?

Cat timp petreci in fiecare zi documentandu-te?

In dimineata aceasta alaturi de cafeaua rece (pentru ca asa imi place sa o beau) si baby care doarme langa mine, am decis sa reincep sa spunem serie Ancient Aliens. Ma uitam pe History dar nu am vazut-o completa si nici nu am vazut pe rand episoadele, asa ca am zis why not start today?

Primul lucru de care ma lovesc chiar din primul episod este domnul cercetator si scriitor, Erich von Daniken. Intr-o zi pe cand era elev studia religia si mai exact decat atat, studia Biblia. Ca si elev, traducea pentru scoala pasaje din Biblie ba din germana in latina ba invers si si-a pus o intrebare simpla la capitolul Moise, o singura intrebare : “Daca Dumnezeul meu este Atotputernic, de ce trebuie Moise sa creeze o poarta in Cer ca sa il protejeze?” 

La inceput o intrebare simpla, dar a decis sa o investigheze si de aici a inceput distractia. Din cauza acestei intrebari a decis sa se documenteze ca in sfarsit sa scrie Chariots of the Gods, Unsolved mysteries of the past. O carte care iti face mintea sa explodeze, iti raspunde la multe intrebari si te face sa gandesti. O carte vanduta in milioane de exemplare, citita nu doar de noi, de societatea consumatoare ci si de doctori, arheologi, oameni de stiinta si chiar teologi.

Chariots_Of_The_Gods

Cartea contine tehnologia si religia multor civilizatii antice, religii care le-au fost date de catre “astronautii antici primiti ca insasi dumnezei”.

Daca un copil a putut sa isi puna o singura intrebare si a revolutionat lumea, gandirea si chiar a contestat istoria with facts, noi de ce nu putem face asta acum, aici, intr-o lume in care tehnologia se afla in plin apogeu stiintific?

Ancient_aliens.png

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s