Ceasurile, Agatha Christie

9786067760194-2914152

„Sheila Webb, o dactilografa liber-profesionista, soseste la Wilbraham Crescent pentru o slujba pentru care a fost angajata. Ceea ce gaseste insa este un cadavru bine imbracat, inconjurat de cinci ceasuri, fiecare indicand o alta ora. Dar pana la sosirea politistilor, patru dintre ceasuri au disparut – si, din nefericire, stapana casei, care este oarba, nu a vazut nimic. Hercule Poirot, pensionar acum, are din fericire suficient timp sa puna cap la cap indiciile din cel mai ciudat caz al carierei sale…”

Mini rezumatul a fost lasat scris pe coperta din spate a cartii. O descrie sumara a unui roman superb inclinat spre a fi complet fascinant. Nu credeam ca pot ajunge sa iubesc carti, nu am mai patit asta pana acum dar va spun sincer ca romanul de fata scris de nimeni alta decat dna Agatha Christie, este noua mea obsesie si il iubesc nespus. Don’t get me wrong, citesc mult si imi plac enorm anumite carti dar romanul de fata it’s a love affair.

Cum spune si coperta, Poirot este la pensie si mai nefericit ca niciodata deoarece este departe de a rezolva crime. Dar cand stralucesti din pura inteligenta oamenii te cauta. Asa a ajuns Colin Lamb martor la descoperirea cadavrului sa il caute pe Poirot in aceasta crima complicata. Poirot asculta linistit relatarea domnului Lamb care are loc pe tot parcursul cartii. Tot ce are de spus este: „Crima este una extrem de simpla.”, si bineinteles sa ne spuna cine este criminalul.

Dar intre timp apare al doilea cadavru, o femeie de 19 ani strangulata intr-o cabina de telefon chiar langa casa primei crime. Coincidenta sau delir criminalistic? Oricum ar fi cartea are din partea mea 5/5 stele si merita nu citita, ci savurata cu un pahar de ice coffee langa la fel cum am savurat-o si eu. Doar 281 de pagini, poate fi considerata travel size 🙂 Weekend placut 🙂

dc4463f6f48d0b961147a83f85674823

c92d0a59a4b757259113f68d6065c995

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s