Cum este sa studiezi sociologia

cce483a9bc37af4ccd8a22ef6e78f687

Hello people of the page 🙂 

„Sociologia este știința socială ce studiază regulile sociale și procesele care leagă și separă oamenii, nu numai ca indivizi dar și ca membri ai asociațiilor, grupurilor și instituțiilor.” 

Este fix antropologie.  La prima facultate pe care am terminat-o am studiat foarte multa sociologie, desi sincer nu era deloc in programa. In fine, pentru ca era o sectie noua si profii de la noi de la scoala nu stiau „cu ce se mananca” profilul respectiv au decis sa ne introduca o gramada de materii bazate pe sociologie in orar. Asa am ajuns sa studiez sociologia religiilor, sociologia Scolii lui Dimitrie Gusti, istoria sociologiei romanesti, sociologia dupa Karl Marx, Emile Durkheim si Max Weber. Am avut parte astfel de o experienta destul de frumoasa mai ales daca iti place literatura si istoria, ceea ce mie personal mi-au placut dintotdeauna.

tumblr_onmpd39vrl1w3lmlfo1_500

Cum este sa studiezi sociologia?

Revin cu raspunsul la intrebarea de mai sus si ma repet, daca iti place sa citesti mult si daca iti place istoria la nebunie atunci merita sa studiezi sociologia/antropologia. Merita oricum sa studiezi profilele de mai sus pentru ca sunt bazate pe stiinta, iar toata faza cu stiinta in facultati este o treaba pe atat de complexa, pe atat de buna pentru ca sincer si din experienta… la facultatile bazate pe stiinta chiar se face scoala. Adica daca vrei ceva in domeniu chiar esti ajutat din toate directiile de cineva. Este putin greu datorita faptului ca sunt o gramada de termeni noi, limbajul este unul stintiific si putin mai greu de retinut, dar daca pleci pe deviza „cu cat mai greu, cu atat mai bine”, ai sa ajungi sa fii satisfacut in cele din urma.

Nu vreau sa fac un articol foarte lung astazi despre sociologie, dar va urma imediat dupa acesta un articol despre de ce este bine sa studiezi sociologia, unde voi vorbi mai detaliat despre domeniu. Va doresc o zi placuta la toti incontinuare!

P.S.

Ma gandesc de la un timp sa scriu macar un articol pe saptamana in limba engleza pentru ca am o gramada de oameni care intra pe blogul meu si nu sunt din Romania. Nu stiu daca sunt romani plecati in Irlanda, Germania si Statele Unite, pentru ca de acolo am followeri sau efectiv sunt irlandezi, germani si americani care intra pentru ca pun tag’urile in engleza. Either way, puteti sa imi spuneti in comentarii sau pe emailul: bloguldecarti@gmail.com daca v-ar deranja sau nu un flux de articole englezesti.

tumblr_oj4vilrm4Z1qb55y8o1_1280.jpg

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s