Shakespeare never wrote a single word

„We all know William Shakespeare, the most famous author of all times. Writer of 37 plays, 154 sonnets, several epic poems… But what if I told you, Shakespeare never wrote a single word?”

William_Shakespeare

Stiam de foarte mult timp de conspiratia contra lui Shakespeare, stiu ca eram in liceu si profa de engleza nu suporta sa spuna macar aceste cuvinte cu voce tare dar mai sa se gandeasca la ele. Ceea ce pe mine m-a facut sa ma gandesc si mai mult. Am facut cateva „sapaturi” singura, m-am interesat foarte mult de viata autorului, de educatia lui, de geniul sau, dar nimic nu a putut sa ma convinga ca el, faimosul William Shakespeare nu a fost o frauda.

“10,000 souls, all listening to the writings of one man. The ideas of one man. That’s power!”

Sa ne intoarcem putin in timp. William Shakespeare s-a nascut in anul 1564, in Stratford-upon-Avon, cam in aceiasi perioada cu Lordul Edward de Vere. Am sa va spun mai incolo de ce am ales sa sustin antiteza. Shakespeare s-a nascut intr-o familie de oameni saraci care nu si-au permis sa isi educe copiii, acum va pun o intrebare, cum a putut el sa fie autorul unor opere atat de bune care sa dainuie 500 de ani in timp fara ca macar simpla indeletnicire de a citi si de a fi invatat sa scrie sa o cucereasca? Oricat de genial ar fi fost…

“Words will prevail with the listener.”

„Povestea” care dainuie in timp si care il compromite pe autor suna cam asa: Lordul Edward de Vere s-a nascut in aceiasi perioada cu faimosul nostru autor dar la un pol total opus, in sensul ca s-a nascut intr-o familie bogata, intr-un castel, unde lectiile faceau parte din programul zilnic. Latina, matematica, stiinta, literatura, you name it he did it. Cum meseria de artist in perioada elisabetana era complet interzisa persoanele cu sange regal, tutorii sai nu l-au lasat sa se transforme in visul sau de o viata. Lordul Edward de Vere visa sa fie scriitor, compunea poezii, teatru si sonete. Cum ambitia este mai mare decat puterea logicii, povestea spune ca lordul a vrut sa el sa isi publice poemele dar i-a fost interzis. Asa ca a decis sa plateasca pe cineva sa le publice anonim sau cu alt nume. Dragul nostru William Shapespeare, un om sarac, needucat, curvar, homosexual, betiv. Eu nu sunt o persoana care judeca pe nimeni, dar intr-o perioada cand oamenii inca ardeau femei pe rug, pardon vrajitoare, tot ceea ce facea Shakespeare era putin spus un act suprem de rebeliune. Suna ca artistul perfect asa-i? Artistul prezentat de societatea noastra cel putin. Boem. Rebel. Dramatic. Povestea merge pana la a spune ca faimosul autor proclamat nici macar nu stia sa se semneze, sa scrie, sa citeasca. Exemplu sustinut de semnaturile de mai jos, prima e a faimosului nostru drag.

sigfirstwill1edward-oxenford-signature

Eu cred in povestea de mai sus, nu neaparat pentru ca se prezinta ca si conspiratie, ci pentru ca suna a realitatea mondena in care traim, Credeti ca in trecut practicile de gen nu existau? Hmmmm ma intreb oare noi de la cine am invatat? Chiar ne vom lasa prostiti de conti si printese doar pentru ca au o coroana inutila pe crestetul capului?

“None of your poems or plays will ever carry your name.

Promise me you’ll keep our secret safe.”

Daca vreti sa vedeti povestea derulata cu incetinitorul si intreaga pentru ca eu am lasat ceva spoilere la o parte, va recomand Anonymous filmul care l-a detronat pe Shakespeare.

I think we found the real  Shakespeare lads.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s