Colectionara de parfumuri interzise, Kathleen Tessaro

colectionara-de-parfumuri-interzise_1_fullsize.jpg

Tanara Grace face parte din aristocratia din Londra a aniilor 50. Desi bogata si frumoasa, Grace vrea mai multe de la viata decat petreceri anuntate, rochii noi si ultimele barfe discutate in salonul ei placut aranjat dupa ultima moda. Grace vrea sa fie libera, cu un sot care o insala cu femei sterse dar de fite, Grace se gandeste doar la o cariera, fiind o fiinta extrem de sexuala nu mai stie de unde si ce speranta ar avea sa isi inceapa o noua viata.

Eva D’orsey este o tanara care se angajeaza ca si femeie de serviciu intr-un hotel in Paris, la inceput de anii 20. Are doar 14 ani si vrea sa devina cineva in viata, prea necoapta asculta de tot felul de oaspeti faimosi ai hotelului pana cand unul dintre ei o convinge sa plece cu el in Monte Carlo.

In anii 50 Grace Monroe este chemata la Paris ca sa beneficieze de o mostenire fermecatoare apartind unei straine. Cand Grace ajunge in biroul avocatului acesta o instiinteaza ca tocmai a mostenit o avere de milioane de la doamna Eva D’orsey. Grace nu stie cine este aceasta doamna si doreste sa afle cat mai multe despre ea inainte sa accepte mostenirea.

Aflandu-se in apartamentul Evei, Grace cauta prin viata strainei care ii ofera o noua viata, scaparea la care visa de multa vreme. Printre lucrurile personale gaseste un ziar cu o parfumerie incercuita cu pixul. De aici porneste descoperirea vietii tumultoase a Evei, a unei iubiri neimpartite cu faimosul nas parfumier din Paris, evreul Andres, o poveste a doamnei Madame Zed cea mai buna parfumiera a Londrei in anii 20-40, o poveste cu demimondene si cu nazisti.

Cartea as putea sa vi-o povestesc aici dintr-o suflare dar nu sunt adepta de spoilere, in schimb a fost superba. Cand am cumparat-o si a inceput cu o mini poveste de dragoste nu ma asteptam sa fie scrisa asa de bine, de misterios, de destept. Am fost complet suprinsa, i-am oferit 5/5 stele pe Goodreads. Mi-a placut mai mult decat ultimele carti citite in ultimele luni si au fost cateva bune. Recomand cu drag!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s