Cei 5 purcelusi, Agatha Christie

843b4ea0f5948ecbdfe68fab6cc75543.jpg

Sincer, mi-a fost dor de doamna Agatha Christie, mi-a lipsit enorm domnul Hercule Poirot, asa ca am decis sa citesc doua carti deodata, nu recomand pentru ca ofera minimul de placere dar uneori mai practic. Citeam deja o carte usor romantica dupa deviza cand am inceput sa citesc Cei 5 purcelusi ai Agathei si cum este un clasic ma asteptam la ce e mai bun. Le “degust” incet pentru ca aproape termin total colectia autoarei si dupa nu voi sti cum sa imi mai infrumusetez viata politista. Cei 5 purcelusi este o carte simpatica datorita lui monsieur Poirot evident si este chiar foarte buna, nu ca as fi crezut altceva dar ma gandeam ca doamna Christie sa mai aiba si ceva scapari. NU. Tot ce scrie ea este savuros.

Cei 5 purcelusi se prezinta cam asa, cu 16 ani in urma are loc o crima. Amyas Crale, pictor faimos si artist pana in maduva oaselor, barbat puternic, iubitor inrait de viata si sanatos pana la Dumnezeu si inapoi, decide intr-o zi sa nu ia pranzul cu familia, prietenii si cine mai era in momentul acela in vila sa. In schimb ramane in gradina sa isi termine un tablou in timp ce bea o bere. Dar cand sotia sa Caroline Crale merge sa vada ce face, il gaseste mort. In paharul pentru bere se gaseste cucuta, o planta otravitoare care i-a omorat sotul rapid. Ajunge sa fie judecata pentru crima comisa, desi ea spune ca este nevinovata, iar cu un an dupa ce a intrat in inchisoare se sinucide. Saisprezece ani mai tarziu fiica lor Caroline Crale il cauta pe Hercule Poirot pentru a afla adevarul, ea sustinand ca mama sa este nevinovata.

In casa la ora crimei se aflau 5 persoane, Phillip Blake prietenul pictorului, Meredith Blake fratele lui Phillip care este chimist, Elsa Greer care este noua amanta a pictorului, Cecilia Williams guvernanta si Angela Warren sora desfigurata a sotiei. Cei 5 nu au alibi. Hercule Poirot nu se poate opri sa nu se gandeasca la ei ca la suspecti si tot ii revina in minte o melodie, purcelusul acesta s-a dus la piata, purcelusul acesta a plecat in oras, purcelusul acesta a ramas acasa…

In concluzie, mie personal cartea mi-a placut destul de mult. A fost misterioasa de la inceput si daca nu as stiut dinainte autorul tot pe doamna Christie as fi mizat. Cartea in sine ne arata ca dragostea si ura sunt radacinile a tot raul si binele care se petrece in lume, a fost o drama simpla dar superba.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s