De ce e bine sa tii un jurnal

c4f07c2f7122004485baa46dc8a084a2

Pot sfarsi cu o singura propozitie tot articolul: pentru ca e placut. Dar asta ar insemna sa super generalizez lucrurile. Tin minte ca pe la 16-17 ani am inceput sa tin un jurnal, inca il detin dar nu aici (la casa unde m-am mutat recent cu babe), in schimb il am acasa la parinti. Tin minte si acum cum arata, era cu coperta maro bio, un caiet mediu de romana, il cumparasem impreuna cu o prietena din Diverta. Din ziua aceea tot caut caiete de gen si nu mai gasesc si este atat de frustrant. Coperta era invaluita de stickere de la Longboard Skate Crew pana la The Punisher si AC/DC. Era folosit mai mult ca un scrapbook deoarece aveam o gramada de poze in el si idei, desene, dar si foarte multe intamplari haioase si aventuri  uscate si vii in cerneala neagra.

De ce este atat de placut sa ai un jurnal?

In primul rand, pentru ca devii bun la scris, pentru ca unele momente trebuie notate deoarece sunt mult prea damn awesome si pentru ca e dragut sa vezi ce faceai acum un an sau doi.

In al doilea rand, te linisteste si chiar te ajuta. Citisem un articol unde spunea ceva de genul ca stintiific (always) vorbind oamenii care isi noteaza pe hartie telurile in viata au sanse mult mai mari sa si le implineasca. Tot acelasi articol spunea ca oamenii care isi noteaza tot felul de momente in jurnale sau efectiv fac o gramada de liste tiind sa fie mai smart pentru ca isi infrunta problemele si se ajuta singuri, in teorie se cunosc mai bine pe ei insisi si ajung sa isi dezvolte capacitatiile mintale mult mai rapid.

Iar in ultimul rand, stiloul pe hartie bate orice laptop de fite. Pe langa asta momentan nu exista niciun font care sa fie asa de unic si amazing ca scrisul tau personal de mana.

750ca29e632ceb61d2159a0d1b9b2c85

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s