Factori despre emojis

faces.png

Emoticoanele au fost inventate de către japonezi şi au rolul de a mînă diferite obiecte sau expresii faciale că să te poţi exprimă prin o singură tasta mobilă unde nu trebuie să scrii nimic în cuvinte. Uşor de folosit, emoji-urile cel mai des sunt folosite total greşit, dar asta este o altă poveste. Apărând în anii ’90 în Japonia, Apple a prins oportunitatea şi le-a introdus în Iphone-urile lor de unde am fost introduse de-a lungul timpului în sistemele de baza Android. Windows-ul a introdus şi el emoticoanele dar în formă monocromă şi prin codare dar în Windows 8 şi Windows 8.1 emoticoanele au devenit şi ele colorate. Prima conferinţă dedicată emoticoanelor a avut loc în San Francisco, California în 4 noiembrie 2016.
Emoticoanele au ajuns să fie supra folosite în orice conversaţie personală dar mai de curând majoritatea angajatiilor unor firme de prestigiu folosesc şi ei emoticoanele în şedinţe. Nu văd acest lucru neapărat greşit deşi sunt de părere că cuvintele ar trebui mai des folosite. Parcă te respecţi mai mult dacă trimiţi un mesaj corect, care să susţină un dialog şi nu să îl încheie. Eu nu prea folosesc emoticoane în mesaje, posibil doar pe contul de Instagram care pentru mine are pur entertaining values. Am înţeles că se face şi un film despre ele, la care mai apoi i-au oprit producţia, pe care cică ar fi repornit-o acum recent din nou. Because who doesn’t want to earn million of $ for exploiting a cause already created by somebody else? GG easy.
În concluzie emoticoanele sunt okay dacă le foloseşti relativ puţin, cum cei mai mari oameni ai planetei în domeniul tehnologiei (Bill Gates, Stephen Hawking şi Elon Musk) spun, inteligenţă artificială nu este de domeniul fantasticului şi ne poate controla extrem de uşor, trebuie să învăţăm să folosim internetul cu cap. Puţin şi în relativ într-o proporţie care ne ajută să învăţăm ceva dar nu să depindem de el.

emoji25n-1-web

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s