Café Society

15cafesociety-facebookjumbo-v4

Greetings travelers

Cu siguranta cu totii am vazut filmul lui Woody Allen, Cafe Society si nu doar pentru ca joaca in rol principal Jesse Eisenberg cu partenera sa Kristen Stewart din Adventureland si American Ultra, l-am vizionat (cel putin eu) pentru a-ne oferi o noua sau imbunatatita perspectiva asupra societatii a aniilor ’30 din Hollywood. Hollywood’ul aniilor ’30 era aglomerat nu doar de actori, ci de scriitori, poeti, artisti, o societate nonconformista si totusi cu N zero-uri in banci. Oh, cand stai si te gandesti la ce lume frumoasa trebuia sa fie unde artistiilor li se citea arta pe fata si chiar erau luati in serios si platiti pentru tot ce ei ofera universului. The golden age. Astazi m-am gandit sa va explic putin rolul cuvintelor “cafe society” si ce inseamna ele cu adevarat.

Cafe society este tabloul care defineste tot tineretul “faimos si sclipitor” care frecventa cafenelele de lux din New York, Londra si Paris la inceput de secol al XIX-lea. Fraza “cafe society” a aparut chiar in anul 1915 si a ajuns sa caracterizeze tineretul pana la sfarsitul aniilor ’30. Generatia de atunci de aristocrati la 20 ani cu gaturile pline de diamante si ceasuri extrem de scumpe isi frecventau exclusiv intre ei balurile private, dineurile si frecventau cum spuneam mai sus orice local nou si de lux. Tot in acea perioada a inceput era fotojurnalismului. Fotografii pozau aristocratii ajungand sa pozeze pentru reviste si chiar ziare serioase facand astfel cunoscute o groaza de localuri in voga. Exista si o carte publicata in anul 2015 de catre McFarland Publishing care arata istoria acestor demizei ai societatii cu fotografii facute de Jerome Zerbe.

In anii 1950 termenul de “cafe society” a fost inlocuit de “jet set” dar in unele orase si cercuri restranse de aristocrati termenul de “cafe society” este inca viu si se afla in folosinta.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s