Stephen King, Despre scris

king-books

Greetings people of the page 🙂

Am decis sa fac o mini recenzie a cartii Despre scris a lui Stephen King.

    Cand m-am apucat sa citesc cartea nu am realizat ca va avea si o parte introductiva a vietii autorului, scrisa chiar de el. Credeam ca va fi doar o alta carte cu sfaturi despre cum sa devii un “mare scriitor”. La fel cum isi incanta fanii genului horror asa m-a incantat si pe mine cu acest volum. Stephen King se afla cu siguranta in top 15 autori preferati (ai mei personal) dar cu aceasta carte a intrat in top 10.

Cartea incepe cu viata sa de cand era tanar fecior si merge pana dupa terminarea facultatii si pana in momentul cand avea o familie deja bine inchegata. Incerc enorm de mult sa nu dau spoilere desi este o carte de sfaturi, dar deasupra copilariei sale a planat un mor negru/incetosat. Benziile desenate erau printre micile motive care il tineau fericit, il ambitionau sa isi scrie singur povestiriile. In adolescenta era mereu oaia neagra a scolii de multe ori din motive usor stupide. A fost pedepsit pentru ca isi vindea putinele cartulii in incinta scolii, wow. Iar la facultate nu doar ca si-a gasit iubirea vietii sale care s-a solidificat in viitoare sa sotie Tabitha dar a gasit si pasiunea pentru filmele horror ale aniilor ’70. Acele filme l-au transformat pe Stephen King in maestrul genului horror.

Toata cartea a debordat de vibe-ul acela al aniilor ’70 ceea ce a facut lectura si mai grozava decat este pentru ca America in acei ani de glorie era de-a dreptul superba din multe puncte de vedere.

In partea a doua a cartii se afla sfaturile date de autor care nu sunt prea multe, cred ca scheletul cartii este unul autobiografic si cred ca asta ar fi trebuit sa ramana dar este o carte foarte buna mai ales daca esti fan al autorului.

Mai jos am sa va las 7 facts despre autor care sunt chiar interesante 🙂

1. Autorul sufera de triskaidekaphobia, frica de numarul 13.

2. King si sotia sa Tabitha detin 3 statii radio in statul lor natal, Maine. O statie fiind dedicata rock’ului.

3. Este un mare fan al trupei The Ramones, iar in 2003 a scris notita din interiorul albumului lor We’re a happy family.

4. Schita pentru romanul Carrie a fost aruncata de mai multe ori de catre autor dar sotia sa a vazut potential in lucrare asa ca l-a rugat sa o continue, urmand sa termine cartea si sa o dedice ei.

5. Ronald McDonald (clown’ul de la McDonald’s) a fost inspiratia pentru personajul sau Pennywise din IT.

6. Dintre cei 5 membrii ai familiei sale, 4 sunt scriitori.

7. Face parte din band’ul The Rock Bottom Remainders, o formatie alcatuita doar din scriitori, unde este chitarist.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s