Contesa fantoma Alexandre Dumas

Citesc acum in ton cu sarbatorile un roman gotic spre macabru a la Alexandre Dumas si il ador. Nu sunt fana a genului horror (as fi probabil daca nu m-as speria de umbra mea pe strada) dar romanul de fata este atat de interesant incat merita sa ii dai atentie.

Romanul incepe cu o scena calduroasa, niste prieteni se afla in vizita la contele Elim si povestesc pe rand povesti cu fantome. Cand vine randul contelui el poveste o intamplare personala care a avut loc la o partida de vanatoare. Contele Elim se pierde prin padure si ajunge la un castel aproape abandonat numit Eppstein unde mai locuieste un singur lord cu cele doua ajutoare ale sale sot si sotie. Acestia il gazduiesc pe conte la ei peste noapte, cum lordul este plecat din Germania in acea perioada contele insista sa innopteze in Camera Rosie (camera stapanului) care se zvoneste ca ar fi bantuita de nimeni alta decat fosta regina a castelului. In noapte acea vede o fantoma dar istoria castelului este una macabra, toate reginele care locuiesc in acel castel si mor in Ajunul Craciunului vor ramane inchise in Camera Rosie ca fantome.

O poveste publicata in 1841 care chiar merita recunoscuta ca fiind o opera gotica. O carte care trebuie citita acum la caldura din fata semineului, cu o Cola rece langa tine si cu superbul peisaj de afara pentru ca da, in sfarsit a inceput sa ninga!

Sarbatori fericite!

22736937p1020795

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s