Top 3 cozy mystery novels

tumblr_ohu3l3nav31qzc79io1_540

Oh, sarbatoriile! Legit, the most wonderful time of the year. Acum, in sfarsit, am timp sa citesc. Little but annoying update: nici acum nu mi-a ajuns pachetul cu carti… Dar ca sa revenim la lucrurile frumoase, am sa va prezint Top 3 cozy mystery novels for the holidays! Sau topul meu de carti “criminale” pentru Craciun 🙂

  1. Craciunul lui Poirot, Agatha Christie: aceasta carte am citit-o acum vreo 3 ani, eram la mine in pat, aveam una din acele zile cand raman in pat toata ziua, afara ningea. Spre deosebire de acum cand doar frigul se prezinta la datorie. Si acum stand pe canapeaua mea din birou, in timp ce savurez o felie minuscula (dieting and shit) de tiramisu si ascult rock’ul aniilor ’80 care se aude din camera unde baby joaca GtaV, imi aduc aminte perfect cum s-a prezentat cartea. In primul rand, o capodopera cum e c-am totul semnat Agatha Christie. In al doilea rand, tiranul milionar Simeon Lee da o petrecere de sarbatori, eveniment care nu se intampla mai niciodata pentru ca respectivul desi bogat este extrem de zgarcit. In timp ce toata lumea era jos la petrecere din biroul acestuia se aud tipete de groaza ca mai apoi sa il gaseasca cu gatul taiat in biroul sau care e incuiat pe dinauntru. Cand micutul detectiv belgian Poirot se prezinta la datorie, lucrurile nu sunt niciodata ceea ce par a fi. Clasica.
  2. The Mistletoe Murder, P.D. James: noul sergent la datorie (cuvant repetitiv, I hate you) sgt. Dalgliesh este aruncat intr-un caz de crima “pur Agatha Christie”. Un elegant, respectabil si discret preot cu o pasiune ascunsa pentru pornografie, acesta fiind doar primul motiv pentru care nu doreste sa isi recunoasca crima. Cartea este un deliciu pentru fanii autoarei si nu pot sa va spun mai mult fara sa va stric experienta.
  3. Closed casket, Agatha Christie: “What I intend to say to you will come as a shock…”, asa incepe un alt faimos roman politist marca Agatha Christie (the hype is real with this one). Chiar nu imi doresc sa zic mai mult de atat, doar cititi-l, o sa va pare mind-blowing si cel mai bun roman citit cu siguranta in luna aceasta.
  4. BONUS: A study in Scarlet Women, Sherry Thomas: un roman care vorbeste despre un Sherlock Holmes feminin, sub numele de Charlotte Holmes care crede cu tarie ca detectivii societatii clasei inalte nu trebuie sa fie doar barbati. Cand orasul este zguduit de 3 crime unde suspectii principali sunt chiar tatal si sora ei, Charlotte devine disperata sa gaseasca criminalul. Ea va avea ca ajutor familia si prietenii atat cat si o vaduva buna la suflet, un inspector de politie si un barbat care o iubeste de foarte mult timp. Dar in final este treaba lui Charlotte sa desluseasca misterul, sa se ridice la asteptariile societatii a numelui sau (Holmes) si sa combata o nevazuta minte criminala.

screen-shot-2015-09-15-at-6-22-38-pm

Daca a-ti citit sau ve-ti citi aceste romane de Craciun, lasati-mi un comentariu ca sa stiu daca va plac si cat de cozy au fost pentru voi 🙂 Happy December everybody!

knitting-mysteries-by-maggie-sefton

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s