Enigma la mansarda, Rodica Ojog Brasoveanu

enigma-la-mansarda1

Sustin cu tarie ca Rodica Ojog-Brasoveanu este una din multele comori ale Romaniei. Aceasta doamna este de un geniu remarcabil! Comparata cu Agatha Christie (celebra Agatha Christie), Rodica Ojog ne surprinde cu numeroase romane de ordin politist, extrem de fine si de misterioase. Iti trezesc toate simturile. Sclipesc de desteptaciune. O fire la fel de interesanta ca si romanele sale. Rodica Ojog fiind mult mai directa, simpla si geniala in acelasi timp.

Cu mistere la fiecare capitol, romanul Enigma la mansarda, m-a surprins intr-un mod in care o carte nu a mai facut-o de mult. Ma asteptam sa raman impresionata de o carte a doamnei mai sus mentionata dar nu ma asteptam sa am asa un sentiment si o emotie de parca acum deschid pentru prima oara o carte scrisa de ea. Fun fact, prima carte citita de Rodica Ojog am gasit-o la biblioteca locala (wow) de unde am imprumutat-o rapid si am citit-o in doua ore. Vorbesc despre Cianura pentru un suras (vorbiind despre genii, pana si titlurile cartiilor sunt elemente impresionabile la care eu sincer si cu tristete, nu m-as fi gandit).

Miezul romanului se contureaza pe piste false, descrieri amanuntite a strazilor invechite ale Bucurestiului si pe personaje remarcabile. Cu tenta umoristica dar si satirica Rodica Ojog are grija ca personajele sa fie demne de Caragiale. Imbina tragicul cu umorul si este pur si simplu spectaculos. Nu dau detalii despre aceasta carte pentru ca nu sustin spoilerele. Recenziile la carti le fac cu scopul ca voi sa descoperiti si sa va bucurati de cartiile de care ma bucur si eu. Cartea este compusa pe o structura romantica, misterioasa si plina de umor. Recomand! Trebuie citita cat mai rapid pentru ca e prea desteapta ca sa ramana in librarii. 5/5 stele.

rodica-ojog-brasoveanu-946225l

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s