Ce citesti, domne’?

tumblr_o3zx1e8b9g1qmz328o1_1280

Sunt asa curioasa despre ce mai citeste lumea. Si nu ma refer la presa difuzata pretutindeni. Nu mi se pare ca tv-ul sau opiniile altora te fac pe tine sa gandesti. Ba din contra, majoritatea oamenilor din ziua de azi uita de multe prioritati pe care ar trebui sa le aiba, calitati pe care ar trebui sa le detina frumos incrustate in sufletul lor, in siguranta, in intimitate.

Formule de baza ca respectul, loialitatea si dragostea parca nu mai exista deloc… au ramas ceva farame in persoane care in primul rand se iubesc pe ei insusi, persoane care sunt atat de rare incat eu in viata mea am cunoscut maxim 7. Va da-ti seama ce spun? Sapte persoane valabile in 22 de ani? Sapte persoane au ramas reale fata de ele, au ramas crude, doar sapte oameni din cati am avut placerea sa cunosc. Nu spun ca restul oamenilor nu au fost minunati. Sunt. Si sustin asta dar fiecare din ei avea pierdut cate ceva, umpicut din respect, umpic din loialitate. Cum sa iti fie greu sa fi loial fata de oamenii la care tii? Oameni pentru care tu ar trebui sa poti muta munti daca trebuie…

Intr-o lume unde falsitatea si minciunile sunt ca pranzul si cina, voi ce mai cititi? Pe cine mai citati? Cu ce carte umblati un geanta peste zi si cu ce carte va culcati noaptea? Imi doresc sa stiu ce mai cititi pentru ca in acest moment nici eu nu mai stiu ce sa citesc… Am spus intr-un post anterior ca momentan citesc un roman cu vampiri si printi si oameni ilustrii. Poate vi se pare amuzant ca citesc romane de fictiune dar autorii au atins asa subiecte frumoase cu creaturile lor din rol principal incat nu ma pot desparti de ele.

Vorbesc despre o societate de elita unde da, majoritatea oamenilor pacatuiesc, sunt mincinosi si avari si ce e mai rau decat toate astea e ca pastreaza eticheta. Pastreaza ideea ca vai daca fac o reverenta sunt asa de bine crescut incat Regele ii va invita sa cineze la masa sa. Falsitate. Of, ideea e ca printre oamenii transparenti din roman se afla si un om care e inconjurat de mister. Este vorba despre Contele de Saint-Germain care este vampir. Un vampir loial, respectuos, sincer, real, viu –  viu in ideea ca se indragosteste greu si pe bune, nu doar pentru o luna sau doua ci se indragosteste valabil si irecuperabil de o domnita.

Este intr-adevar un roman erotic si ma asteptam la asta hardcore, dar nimic nu a trecut de limita senzualului si asta a fost esential. Un roman intitulat erotic asta trebuie sa contina, hornyness at much. Mi-a placut ca prim roman din serie, bineinteles ca nu este vorba doar despre cum se indragosteste un vampir sexy de o gagica inocenta… este vorba despre societatea de atunci, despre cum gandeau oamenii, despre vrajitorie si despre cultul Diavolului care se practica cel mai mult in acea perioada, iar  romanul este obscur, inchis, negru pe visiniu – atat este de clasic, frumos si ideal pentru luna noiembrie cand vremea are la baza ideea de furtuna. E un roman care nu te lasa doar sa il citesti. Ti se pare complet creat pentru a fi devorat.

Deci, voi ce mai cititi?

(pozele nu sunt facute de mine dar sunt cautate de mine pe Tumblr)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s